Projects
Shop
About

buoybuoybuoy - Winter Stations 2017

A buoy. The edge of a lane from swimming lessons as children. Seen in the distance as a marker delineating safety from the wild of hazards unseen. Buoyant, they are able to rise, staying afloat just above the water, moving with the waves but remaining in place. Like a mist rising over the landscape, both visible and invisible, ever changing, revealing and hiding as our bodies rise and dive into the water.

Each component of the Winter Station: a silhouette of a buoy, infinitely reconfigurable like building toys in transparent, solid and reflective units. From afar it creates a fog, a cloud around the lifeguard station, like drops reflecting and refracting the light. As you approach, figures come into view, ever-changing as they move within the installation. Finding the opening, you enter, experiencing the landscape through the new lens of the buoys.

The surroundings: Obscured. Reversed. Revealed.

In collaboration with Dionisios Vriniotis , Dakota Wares-Tani & Julie Forand
As part of the Winter Stations design competition - Toronto, Ontario - February/March 2017
Follow the buildbuoy project on Instagram - Twitter - Facebook

Rendering

Rendering

Rendering